vrijdag 31 juli 2009

Vakantiekilometers

Het einde van de maand nadert weer. Deze maand heb ik vakantie op de eerste halve week van juli na. Toen heb ik 90 kilometers voor woon-werk-verkeer gemaakt. Dat is niet daverend veel natuurlijk.

Omdat ik probeer dit jaar in ieder geval weer 8000 kilometer te fietsen, zal ik toch ook in de vakantie wat kilometers moeten maken. En om dat in de gaten te houden, houd ik elke maand bij hoeveel kilometer ik gefietst heb. Daarbij heb ik een mooi tabelletje gemaakt met het aantal kilometers per fiets, het totale aantal tot dusver en een prognose wat ik kan verwachten op 31 december 2009 (de rode pijl geeft 31 juli 2009 aan):

De lijn met 'prognose' schommelt wat op en neer maar zit nu al 3 maanden ruim boven de 8000 kilometer. Met het huidige aantal fietskilometers per maand ga ik er dus wel komen.

Deze maand heb ik naast de 90 standaard woon-werk-kilometers nog 640 'privé-kilometers' gereden. Daarmee kom ik aan 730 kilometer totaal deze maand. Daarmee staat deze maand op de 3e plek op de lijst met hoogste aantal kilometers dit jaar.

De komende 3 weken wil ik gemiddeld in ieder geval 22,71 kilometer per dag fietsen, dat is het daggemiddelde op dit moment. Dat maakt 159 kilometer per week of 477 kilometer de komende 3 weken.... minimaal. We zullen zien waar het op uit gaat draaien.

Misschien nog een keertje een rondje Veluweroute rijden.

2 opmerkingen:

  1. Waar maak je de grafieken mee? Vul je al je gegevens in een Excel bestand in of mbv. een statistiek software pakket?

    Zelf ben ik druk bezig om de gegevens in m'n website in te vullen, zodat ik er (uiteindelijk) ook grafiekjes uit kan trekken (gaat nog wel eventjes duren, maar 't begin komt er aan).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die grafiek maak ik gewoon met Excel. De 'prognose'-lijn is gewoon de som van het aantal kilometers tot een bepaald moment gedeeld door het aantal dagen vanaf 1 januari en dat weer vermenigvuldigd met 365 (dagen).

    BeantwoordenVerwijderen