donderdag 2 juli 2009

Vlotjes

Warm..... enorm warm was het vandaag.
Ik heb voorgenomen om rustig te rijden om mezelf niet teveel in het zweet te rijden. En wonder boven wonder heb ik dat voor elkaar gekregen. Het is lastig om met een ligfiets/velomobiel rustig aan te doen vind ik. Maar toch is het mogelijk.
Hoewel ik rustig aan deed, reed ik toch al snel 30 tot 35 km/h.

Op de heenweg naar het werk kwam ik nog een andere weggebruiker tegen die wat vlotjes wilde rijden. Aan het einde van het Twistvlietpad ga ik linksaf richting de Twistvlietbrug. Met enige regelmaat komt er een auto van links. Vanmorgen een taxibusje. Gezien er verder geen voorrang geregeld is, is de splitsing dus gelijkwaardig, wat betekent dat fietsers van rechts gewoon voorrang hebben. De chauffeur leek er weinig benul van te hebben want aan z'n rijgedrag te zien, had hij niet de intentie om voorrang te verlenen. Ik heb m'n rijstijl even wat assertiever gemaakt waardoor de bestuurder toch het idee kreeg dat hij maar beter kon stoppen.
Hoe het komt, weet ik niet maar op die plek gebeurt het wel vaker dat fietsers geen voorrang krijgen van automobilisten.

Op de terugweg naar huis moest ik nog even bij Landstede aan het Rechterland langs. De parkeerplaats heeft slagbomen bij op- en afrijden. Daar heb ik met m'n Quest geen boodschap aan.
Hoewel er tussen de slagbomen een ruimte is met wat paaltjes, waar je met je fiets tussendoor kan, vind ik het toch comfortabeler om wat meer ruimte te hebben aan weerszijden van m'n fiets. Gezien de Quest onder de slagbomen door past, ben ik weer vlotjes er onderdoor gereden.

Morgen wordt het weer warm. Het wordt tevens de laatste woon-werk-rit van dit schooljaar. Voor mij gaat het een extra warme rit worden want een fors stuk rijwind zal weggenomen worden door m'n 4 jaar oude dochter die op schoot mee gaat naar het werk. Dat wordt dus toch nòg rustiger aan doen vermoedelijk.

2 opmerkingen: