zaterdag 3 april 2010

Remgeknutsel en alarm

Zojuist ben ik even voor een boodschap met de Quest op pad geweest. Het was maar een kort ritje maar genoeg om even de remmen te testen. M'n paar uurtjes knutselen zijn niet voor niets geweest want hij remt weer als vanouds. Nu hopen dat de remwerking ook een tijd goed blijft.

Bij de winkel heb ik m'n Quest helemaal dicht gemaakt in verband met dreigende wolken die boven me hingen. Toen ik in de winkel was ging m'n alarm af. Buiten aangekomen was wel duidelijk waarom. Iemand had met z'n klauwen aan het dekje gezeten. Het afdekklepje had ik netjes tegen de onderkant van het hoofdkussentje geklit maar daar zat hij niet meer. Kortom: iemand kon z'n vingertjes niet bij zich houden. Gelukkig zat de fiets verder netjes dicht. Het mooie van de magneten is dat als het dekje toch wat scheef getrokken wordt, de kans bestaat dat de magneten hem weer netjes op z'n plek trekken. Dat doen losgetrokken klittenbandjes niet.

Tot slot nog een fraaie regenboog gezien op de terugweg naar huis. Een volledige boog van links naar rechts waarbij de horizon twee keer geraakt wordt.
Maar dat is nog niet alles. Ik heb al menig keer een regenboog gezien met één bijboog en zelfs met twéé bijbogen. Maar vandaag zag ik een regenboog die ik nog niet eerder gezien heb.

De boog bestond uit een hoofdboog met daarboven een bijboog (met de kleuren op de kop). Tot zover niets vreemds want ik heb ook al vaker twéé bijbogen gezien. Maar deze had strak tegen de onderkant van de hoofdboog nog twee bogen zitten met de kleuren in de normale volgorde. Dus drie hoofdbogen strak tegen elkaar en boven die 3 hoofdbogen dus een bijboog op afstand.

Helaas vallen op onderstaande foto de extra hoofdbogen (als ze zo heten) niet te zien. Ook is mijn camera niet wide-angle genoeg om de hele boog in één keer erop te zetten.

3 opmerkingen:

 1. Mooie natuurverschijnselen als dit in een foeilelijke omgeving laten een mensch dus naar de camping verlangen...
  Moet 't alleen niet te koud wezen 'snachts. Ik ben al naar 1 rillerige nacht weer naar de grote warme stad terug gevlucht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Quemo,

  Voor mij een reden om juist klittenband op het dekje te laten. Het moet voor nieuwsgierige aagjes zo lastig mogelijk zijn om in mijn Strada te komen en alleen ervaren Quest/Strada-rijders weten precies waar de flapjes met klittenband zitten en hoe je die snel los moet maken.
  Zo is het moeilijk los krijgen van je dekje een voordeel en weer een nadeel.

  Maar wel heel mooi gemaakt!

  Groeten,

  Paul Dijs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Paul
  Vergis je niet. De klittenbandjes zijn ook verre van zaligmakend. Mensen kunnen heel lomp zijn met andermans spul.
  In mijn geval zit er dus gelukkig een alarm in de fiets die bij schokken of teveel beweging rondom (of in) de fiets alarm slaat. Hoe ver het dekje los geweest is, weet ik niet maar ik vermoed niet zo gek veel.

  BeantwoordenVerwijderen