donderdag 10 december 2009

Interieurverlichting

De Quest wordt standaard geleverd met een LEDje aan een lang snoer die in eerste instantie dienst doet als fietscomputerverlichting maar ook gebruikt kan worden om andere zaken bij te lichten zoals je banden/wielen als je in het donker eens een band moet verwisselen. Of als je net dat laatste pakje boter maar niet terug kan vinden in die donkere staart (geen idee waarom je een pakje boter in je fiets zou hebben liggen, laat staan meerdere.... ik weet ook niet waarom ik 'pakje boter' gebruikt heb)

Maar toch miste ik nog wel iets. Dat mooie looplampje laat ik liever gewoon op z'n plek zitten omdat ik anders weer met die snoeren moet gaan hannesen.
Maar vorige week zag ik iets fraais. Osram levert de zogenaamde 'LED Stixx'. Het betreft een buisvormige aluminium behuizing met daarin 4 witte LEDs die naar de zijkant uitstralen. In één uiteinde zit een aan-uit-knop. Aan de andere kant zit een schroefdopje om het ding open te kunnen maken en de 3 AAA-batterijen ten tonele te brengen mocht je ze moeten vervangen. Verder zit in dat uiteinde ook een magneet waarmee je het ding onder aan een ijzeren ding kan hangen. Ook is meegeleverd een voet waarop hij kan staan of waarin je hem kan klemmen als je die voet tegen een oppervlak hebt gekleefd.


Hoewel ik zelf veel ervaring heb met LEDs etc. ben ik soms ook liever lui dan moe. Dit ding leek me een prachtig apparaatje om als interieurverlichting te gaan gebruiken.

Eenmaal gekocht heb ik hem voorzien van wat zelfklevend klittenband.
De Quest heb ik, op de rand tussen onderbak en bovenkant, ook voorzien van klittenband. Dat wilde overigens niet goed kleven. Daar zal ik nog met wat schuurpapier en lijm bij moeten om het wel goed te laten hechten.
Maar goed, klittenband op de rand links van het instapgat. Vervolgens de buisvormige behuizing op het klittenband gedrukt met de aan/uit-knop naar voren gericht.
Het levert mooi licht op wat ook nog aardig wat schijnsel in de staart weet te krijgen.


5 opmerkingen:

 1. Misschien omdat de Q. erg populair is maar je het rijbewijs 'bij 'n pakje - kunt krijgen'?
  Waar je zo'n beetje alles mee aan alles kunt kleven -dus vast ook wel ongeschuurd- is die polymerenkit (van je bovenkap).Die heb je ook in tubes waarvan de inhoud goed blijft (Bison. En 't spul blijft als bekend flexibel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Polymerenkit.... die rode kittube die ik afgelopen februari gekocht heb om de bedrading in m'n Quest te kitten....

  Ja, daarmee zal het wel blijven zitten vermoed ik. Misschien als ik de klittenband direct ermee 'lijm' dat het goed gaat. Wel weet ik dat zelfklevend klittenband totaal niet wil hechten op 'opgedroogde' polymerenkit. Ik wil dus toch wat 'beperkter' omgaan met die polymerenkit.
  Maar mooi spul is het wel ja :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja die rode, derde plank van boven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wilfred

  Waar kun je Led stixx in de omgeving van Zwolle kopen?

  gr

  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. IJzerhandel Van Rossum in Zwolle. Maar het is geen standaard product van ze. Weet dus niet of ze nog hebben. Bestellen kunnen en willen ze vast wel.

  BeantwoordenVerwijderen