vrijdag 12 juni 2009

Fujin en racen

Vandaag was het weer aangenaam en ik had geen bagage om mee te nemen naar het werk. Dus kon ik mooi met de Fujin.

De temperatuur was vanmorgen net hoog genoeg om zonder jas maar met m'n sportshirtje met korte mouwen te rijden.

De snelheid lag betrekkelijk hoog voor de Fujin. Veelal heb ik 33 km/h gereden. Uiteraard ligt de gemiddelde snelheid lager maar toch heb ik ergens onderweg een gemiddelde van 30 km/h gezien. Helaas was dat snel voorbij toen er wat verkeerslichten op m'n pad kwamen.

Maar goed, ik had vanmorgen vlak nadat ik van huis vertrokken was, een man met blauw shirt ingehaald. Dat was op het Twistvlietpad in de wijk waar ik woon.
De man reed vrij vlot door.

Maar aan het einde van het Twistvlietpad sloeg de man rechtsaf, in de richting van de route die ik in het verleden gebruikte.

Toen ik een kilometer of 6 verder bij de Spoolderbergweg bij de verkeerslichten was, zag ik vanaf Katerveer diezelfde man aankomen. Ondanks z'n mooie snelheid, heeft hij me niet kunnen bijbenen.

Toen ik vanmiddag naar huis reed, zag ik in Hattemerbroek een fietser op enige afstand achter me rijden waarvan de afstand niet echt groter werd, mogelijk zelfs kleiner. Ik had op dat moment al 33 km/h op de teller. Ik heb vervolgens wat meer aangezet. De fietser achter me zag ik langzaam wegzakken.

Op strak asfalt had ik even gelegenheid om wat beter in m'n achteruitkijkspiegel te kijken om m'n 'achtevolger' wat beter te bestuderen. Het leek dezelfde man als vanmorgen wel te zijn.

Bij de verkeerslichten onder aan de IJsselbrug werd het duidelijk: het was dezelfde man.

De brug op ging het al vrij vlot met 32 km/h maar de man liet niet los. Tja, toen we bij de volgende verkeerslichten waren, daar sloeg hij linksaf richting Katerveer. Ik ben doorgereden via mijn huidige vaste route. Ik vermoedde dat ik hem bij het Twistvlietpad, 6 kilometer verder, wel weer zou treffen.

Ik ben stevig doorgereden en zag vanaf de Twistvlietbrug inderdaad de man in de verte rijden. Hij had een meter of 75 voorsprong. Dus kon ik mooi de achtervolging inzetten. Na een redelijk eindje rijden had ik het voor elkaar om bij hem te komen en hem in te halen.

Maar dat betekent dus dat ik nu 2 flinke fietsers op m'n route heb. De brandweerman en de man die ook naar Wezep gaat.

3 opmerkingen:

 1. Goed voor je motivatie, Wilfred. En zou het afgesproken werk zijn tussen die bukfietsers (complottheorie!)?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vast en zeker.... ze zullen die irritante ligger wel even een poepie laten ruiken ;-)

  Maar goed dat ik ligfiets rijd want zo maak ik nog enige kans ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelfs in 'n Quest met keramische lagers zou ik nog geen enkele kans maken tegen zulke krachtpatsers, helaas. 'k Ben al blij als ik met m'n Dynamik Pro en een damescameraatje in de rugzak de hellingen bij Muhltal op kom over 'n paar weken.

  BeantwoordenVerwijderen