dinsdag 6 november 2012

Auw....

Lang niks van me laten horen. Het fietsen is nog altijd wel doorgegaan. Zo heb ik momenteel dagelijks te maken met werk aan de weg op 2 plekken. De Willemsvaart (het weggedeelte, niet de vaart zelf) wordt omgebouwd tot fietsstraat. Afgeschraapt asfalt is waar we als fietsers nu al een week op mogen rijden. De eerste rit over dat schraapsel deed me denken aan een lekke achterband. Bij gebrek aan goede veer/demper aan m'n achterbrug begon m'n achterwiel blijkbaar net voldoende te 'stuiteren' om geen lekkere grip te hebben waardoor de staart wat aan het 'schuiven' gaat.

Verder vindt er een forse reconstructie plaats om het verkeer weer wat vlotter te laten lopen aan de noord-oost-zijde van de gracht.

Maar dan de titel. Auw slaat op het gevoel in m'n rechter schouder. Oorzaak is onbekend maar m'n sportcollega's weten me onafhankelijk van elkaar te vertellen dat zeer vermoedelijk m'n slijmbeurs ontstoken is. M'n arm krijg ik zijdelings nauwelijks omhoog; als ik hem over een hoek van 45 graden omhoog kan draaien, dan vind ik het mooi. Naar voren gaat het omhoog werken van m'n arm een stuk beter maar ook niet daverend.

Hoewel je echt wel je handigheidjes ontwikkelt als je in en vooral ook uit een Quest wil komen, die normale handigheidjes werken nu niet en is met name het uitstappen een enorme onderneming.

Op zoek naar nieuwe handigheidjes dus.........

9 opmerkingen:

 1. Crossed my mind also. Kan inderdaad altijd nog de fiets van m'n vrouw pakken. Wel knalroze met bloemetjes, bijtjes, ballonnetjes en Knorretje erop :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ...er zit een echo in de zaal ;-p

  Misschien vergezocht, maar zit je stoel wel goed?
  Kennelijk gebruik je je schouder (onbewust) langdurig om je ergens tegen af te zetten of om in een bepaalde houding te blijven.
  Dat kan miniem zijn. Een permanente aanspanning van een spier kan zoiets al veroorzaken.
  Na een paar dagen moet dat weer weg zijn bij niet fietsen. (of de Versatile)
  Als het langer duurt kan het idd een slijmbeurs zijn, maar ook dat heeft een oorzaak. Stoten?

  Als je onderwerp om te schrijven zoekt...bevindingen van je magneten op je kap?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heftige echo inderdaad...... vreemd

  maar ontopic

  Ik denk niet dat het de fiets is. Stoten denk ik ook niet. ik zit meer te denken aan een verkeerde beweging of 's nachts de arm verkeerd hebben liggen (of gehad). Nu ik er langer over nadenk, heb ik de indruk dat het er al aan zat te komen maar dat ik het niet voldoende heb erkend. als ik op m'n rug lig, heb ik m'n rechterarm vaak langs m'n hoofd omhoog en soms over m'n ogen heen. M'n schouder zeurt al wel een tijdje. Maar wie kent dat niet; een zeurend stuk lichaam als je wakker wordt. Niet elke dag maar zo af en toe kan dat voor komen.

  Straks doe ik maar een doktersbezoekje want m'n schouder is dermate lastig dat ik niet in/uit m'n Quest kan komen. Autorijden is er niet bij want schakelen wordt hem ook niet. Werken wordt ook vervelend als je enorm veel met je rechter arm moet werken. Zit ik me ineens te bedenken dat ook daar een oorzaak kan liggen. Laptopgebruik (privé en werk) zijn ook mogelijke oorzaken schat ik zo in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan op het moment mijn rechterarm ook niet gebruiken om uit de Quest te komen.
  Sleutelbeen gebroken rechts
  Het lukt goed om eruit te komen, ik heb klittenband onder de schoen en op de tunnel geplakt waardoor je voeten niet wegschieten.
  Dan je voeten vastzetten, meestal doe ik alleen rechts, en dan met linkerarm en met je rug werk je jezelf omhoog, en dan met je linkerhand linksachter steunen en hup daar ben je, uit de Quest.
  Als je dat ff oefent gaat het goed, wel moet je knie vrij van de top zijn als je je schoen op de tunnel zet, anders kan het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tegen het wegschieten van voeten heb ik ook een andere oplossing gezien: een U of L-profiel op de bodem tussen de voetgaten en de dwarstunnel waar je dan je hak achter kan plaatsen.

  Maar klittenband is met één arm wel heel wat gemakkelijker te monteren natuurlijk :D
  Dat omhoog werken en vervolgens alleen met de linkerhand linksachter steunen zal ik dan toch inderdaad eerst onder de knie moeten krijgen. Maar het kan dus wel, dat is mooi om te horen.
  Beenlengte is bij mij geen probleem; korte benen waarbij ik de onderbenen inderdaad rechtop kan zetten zonder de top te raken.

  Hartelijk dank voor de tip; daar ga ik me komend weekend eens over buigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet te lang mee doorlopen. Als het inderdaad een slijmbeursontsteking is, is dat goed te verhelpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed te verhelpen maar kan wel enorm lang duren voordat het echt weg is. Gisteren bij de dokter geweest. Ik heb diclofenac voorgeschreven gekregen en moet daarbij paracetamol slikken. In tegenstelling tot ibuprofen werkt diclofenac als een trein. Nu blijven slikken en wel gebruiken (m'n arm) maar niet belasten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wilfred,
   ik heb dit ook gehad en heb er aardig lang mee rond gelopen, en dan nog 20 bezoeken aan de psychio om mijn schouderspieren weer bewegelijk te krijgen.
   sinds die tijd gaat het weer, wat het nu echt geweest is weet ik nog steeds niet maar het is wel lastig als je je arm maar tot een bepaalde hoogte bewegen kan.
   Goede betering en misschien tot ziens bij de oliebollentocht.
   p.s. ik ben die, die met jou naar zwolle gereden ben en dan verder naar almelo en Oostenrijk van het Velomobielseminaar deze zomer.
   Groetjes, Werner

   Verwijderen