maandag 14 februari 2011

Lek nummer.....

Hm, dat had ik niet verwacht. Ik heb géén lek in m'n linker voorband aangetroffen toen ik hem inspecteerde na het voelen van een bobbel tijdens het rijden. Waarom ik wel 1 of meerdere lekken had verwacht? Ik trof hem in deze staat aan:

Geen wonder dat ik een bobbel voelde tijdens het rijden. En ook geen wonder dat ik een vreemd geluid hoorde op nat wegdek. Dat zullen vast die losse flubberende stukken rubber van het rijvlak zijn geweest (voor zover er nog sprake was van rijvlak).

deze band heeft uiteraard een enkeltje container gekregen omdat hij plaats heeft moeten maken voor een nieuwe buitenband. De binnenband heb ik wel even voorzien van wat nieuwe vloeistof want veel zat er niet meer in.

4 opmerkingen:

 1. Dag Wilfred,

  Sorry maar ik ben je ff kwijt. Had je nu wel of geen lekke band en vloeistofverlies? Je moest 'm toch bijvullen? Of wil je zeggen dat 't lek door 't spul zo gedicht was dat je geen lek meer kon waarnemen?

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wonder boven wonder dus géén lek in de binnenband. Wel zag ik een paar kleine beschadigingen maar die waren niet helemaal door en vond ik niet de moeite om te plakken. Maar goed, geen lek dus en dus ook geen gedichte lekken door de vloeistof.
  Het spul moet je zo 1 à 2x per jaar bijvullen in de band. Meestal zit het meer richting 1x per jaar dan 2x per jaar voor m'n gevoel maar laat het 2x per jaar zijn, het is me de moeite wel waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En hoeveel km heeft deze band gereden ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou het niet exact weten en zelfs niet op de 1000 nauwkeurig maar mijn gok is wel dat het heel wat minder is dan ik graag zou willen. Maar als ik een schatting zou moeten doen, dan denk ik ergens tussen de 3000 en 4000 kilometer.

  BeantwoordenVerwijderen