vrijdag 14 januari 2011

Slecht weer of niet?

Vorige week vrijdag heb ik een poging gewaagd om een retourtje Apeldoorn te fietsen. Dat is toen behoorlijk mislukt. In eerste instantie door lekke banden (gevoelsmatig niet fijn) maar in tweede instantie ook door m'n conditie. Ik heb toen bij Heerde naar huis gereden.

Vandaag heb ik een nieuwe poging gewaagd. Vandaag ben ik via de Stationsweg in Wezep de bult omhoog gereden en pas in Heerde langs het kanaal gaan rijden.
Hoewel ik de wind schuin op kop had, kon ik toch gewoon 30 km/h aanhouden. De rit verliep vandaag dan ook een stuk vlotter.

Teruggaande ging helemaal lekker. Pas de laatste kilometers zakte m'n snelheid naar 30 km/h, wat dus betekent dat ik de kilometers daarvoor een stuk vlotter gereden heb.

Bij Hattem heb ik bijna een 'type jachthond' overreden. Op een redelijk breed stuk asfalt fietste een man mij tegemoet met schuin achter zich een hond. Het was al schemerig. Man kon ik goed zien, hond was wat moeilijker te volgen. Maar het beest maakt het voor mij gemakkelijk. Het dier was niet aangelijnd en liep gewoon ergens aan de andere kant van de weg te zwalken dan waar baas fietste. Hij leek recht in m'n koplamp te willen rijden. Ik heb er een krachtterm uitgegooid toen ik vol in de ankers moest om het dier niet te rammen.

Bij Zwolle was het twee keer raak met automobilisten die hun ogen niet goed de kost geven. Eerst een streekbus die van een rotonde wilde rijden. Hij stopte voor de fietser voor mij maar trok op voor mij. Ik heb de claxon gebruikt, wat hij hoorde gezien zijn kortstondige remactie maar vervolgens reed hij toch maar door.
En ook altijd leuk is de afrit van de snelweg vanuit Meppel bij Zwolle Centrum. Auto's vinden de haaietanden daar niet interessant en plempen hun auto gewoon dwars op het fietspad om te wachten achter hun voorganger. Vandaag betrof het een dametje in een oud Altootje. Of ze nou een minderwaardigheidscomplexje had en dacht dat haar auto kleiner was dan de ruimte die over was of juist een te groot ego en meende dat de haaietanden niet op haar van toepassing waren of dat ze gewoon een onnozel gansje was die niet weet dat ze een kruising niet mag blokkeren, ik weet het niet. Wel weet ik dat ik een forse tijd op het obstakel heb moeten wachten.

Maar verder heb ik vandaag een lekker ritje gemaakt in het waardeloze regenweer. Maar als je met een velomobiel rijdt, is het weer van vandaag helemaal niet zo waardeloos. Ik vond het heerlijk rijden. De temperatuur was zodanig hoog dat ik alleen nog m'n korte mouwen loopshirt aan had (en tja, onderlichaam natuurlijk ook gekleed). Wel had ik het dekje op m'n fiets liggen. Maar de aandrijving deed het ook aangenaam. Kortom: goed velomobielweer.

1 opmerking:

  1. Ik was gewoon op de open ligger naar m,n werk 14 km enkele reis maar ik vond het weer ook niet erg.

    fujinfietser

    BeantwoordenVerwijderen