maandag 28 januari 2013

Omdat een plaatje meer zegt dan 1000 woorden

Allereerst allen dank voor het meedenken bij mijn problemen met het aanlopende achterwiel.

Vanmorgen heb ik op het werk het wiel flink op spanning gebracht in de hoop mijn probleem op te lossen. Maar helaas. Het heeft (net als andere dingen) wel WAT geholpen  maar niet helemaal en helaas ook niet blijvend. Zo ook het stijver maken van het achterwiel. Even hielp het redelijk maar toch werd snel duidelijk dat ook dat de oplossing niet was.

Ik heb vanmiddag maar naar VM.nl gebeld om te vragen of ik m'n fiets morgen kan brengen. Ymte vertelde me dat ik moest kijken naar de ophanging van de achterbrug aan de wielkast; daar kan wel eens een scheurtje ontstaan. En anders zou het een breuk in de achterbrug zijn. De fiets kan ik morgen brengen maar dan moet het niet te laat gebeuren.

Ik ben dus maar gaan kijken of ik kon vinden wat Ymte noemde. Mijn gok ging uit naar de wielkast maar ik kon daar totaal geen beweging in ontdekken. Dus heb ik nu maar eens een uitgebreidere poging gedaan om de achterbrug te inspecteren. En jawel.......


Brakke foto maar beter lukt me niet op dit moment. Maar de scheur is wel zichtbaar. De buis is 4cm breed. De scheur is zeker 2,5 cm lang. Ik heb daarom nog maar even met VM.nl gebeld om te zeggen dat ik de fiets niet naar ze toe kom fietsen maar dat ik hem met de auto kom brengen. Ik neem hem morgen dan ook niet mee naar het werk. Een achterbrug die ruim meer dan de helft ingescheurd is (eigenlijk meer richting de 75% voor zover zichtbaar), die laat ik liever staan.

VM.nl mag dan direct kijken naar m'n voorremmen. Linksvoor hapte vandaag vast.
Ook de ketting kan wel eens bekeken worden in verband met de tik die ik met enige regelmaat voel tijdens het trappen. Wellicht ketting en kransjes vervangen. Tenzij het puur komt door die scheur (en daarmee speling) in de achterbrug.
Het achterwiel mag wel wat netter gespaakt worden want ik heb het vandaag met de franse slag gedaan
En direct denk ik dat ik de kabels naar de remmen en achterderderailleur laat verversen..

4 opmerkingen:

 1. Met andere woorden: Quemo krijgt een grote beurt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, dat heb ik wel in de planning in ieder geval.

  Quemo staat op de aanhanger in de garage. Dat past wonder boven wonder nog in combinatie met een andere velomobiel, 2 ligfietsen, 2 kinderfietsen, een opgevouwen fietskar en een stepje en een stevige barbeque.

  Morgen met de bus naar het werk want met Quemo vind ik niet veilig meer. Morgenmiddag door de vrouw opgehaald worden met de auto, dan naar huis en vervolgens door naar Dronten om m'n fiets te droppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poeh, eerst de klerenhangers die scheuren, nu deze achterbrug. Gebruiken ze soms andere soorten aluminium ofzo of is de constructie die ze nu gebruiken gewoon zwakker?

  Ik vind dat soort dingen toch wel echt heel erg slordig als ik eerlijk ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb ik ook al gehad, ff lassen en weer rijden.
  Groetjes uit Oostenrijk

  BeantwoordenVerwijderen